PRZYJEMNOŚĆ NA JESIENNE CHŁODY BARDZO KREMOWA Z DODATKIEM MLEKA KOKOSOWEGO PRZEPYSZNA W SMAKU
JA PODAWAŁAM JĄ Z GRZANKAMI A DLA NIESPEŁNA DWU LETNIEGO SMYKA ZROBIŁAM KLUSECZKI LANE ZAJADAŁ SIĘ NIESAMOWICIE
SKŁADNIKI :
800 gr dyni
3 ziemniaki
1 cebula
1 puszka mleczka kokosowego
3 ząbki czosnku
1,5 łyżki masła
0,5 łyżeczki imbiru (zdecydowanie lepiej dodać świeży ale nie dostałam akurat)
jeżeli ktoś lubi pikantniejsza można dodać curry.
WYKONANIE:
Cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle ( można na oliwie) dodajemy pokrojony czosnek ,dynie pokrojona w kostkę, ziemniaki i smażymy z 15 minut zalewamy ok 1 -1,5 litra wody gotuje do miękkości warzyw i wszystko blenderuję . Zblenderowane wywar wstawiam na palnik doprawiam do smaku dodaje imbir i na końcu mleczko kokosowe.
GRZANKI :
Kilka kromek chleba tostowego pełnoziarnistego pokroiłam w kosteczkę na patelnię nalałam odrobinę oliwy i rozsmarowałam listkiem ręcznika papierowego wrzuciłam grzanki i co chwilkę potrząsałam patelnią aby zrumieniły się.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz