Wiem ze jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole
1kg muli
2 szalotki
3 ząbki czosnku
200 ml białego wytrawnego wina
pieprz , sól do smaku
1 łyżka masła
WYKONANIE :
Szalotki i czosnek drobno pokroić i poddusić na maśle dodać wino i zagotować. Mule nalezy wrzucić do zimnej wody na ok 20 minut i dokładnie oczyścić szczoteczką z każdej muszli odciąć "bisiory " .Muszle które w czasie obróbki są otwarte lub połamane jak i mule które po ugotowaniu się nie otworzyły należy wyrzucić .Wyczyszczone mule wrzucamy do gotującego się wina i gotujemy 5-6 minut co jakis czas potrząsając garnkiem aby wszystkie mule się otworzyły .Dodatkowo mozna dodać pokrojoną natkę pietruszki.Pierwsza mulę wyciagamy ręką a do kolejnych używamy tej pustej muszelki jak szczypców .
Te,
które są otwarte przed obróbką, należy bezwzględnie wyrzucić. Podobnie
jak muszle, które się nie otwarły podczas gotowania, ponieważ nie nadają
się do jedzenia
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
z każdej muszli należy odciąć "bisiory", a same muszle starannie obskrobać
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
z każdej muszli należy odciąć "bisiory", a same muszle starannie obskrobać
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
z każdej muszli należy odciąć "bisiory", a same muszle starannie obskrobać
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
z każdej muszli należy odciąć "bisiory", a same muszle starannie obskrobać
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
POLECAM I SMACZNEGO ŻYCZĘ
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-mule,nId,401163#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Pieknie podane może wkońcu skusze się i spróbuję .
OdpowiedzUsuńmasz talent :)
OdpowiedzUsuńU mnie również mule nie goszczą na stole, ale po tym przepisie muszę się przemóc i spróbować :) Wyglądają świetnie.
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie <3
OdpowiedzUsuń