FROSTA - Smaczna i prosta! :)
Szybkie zgłoszenie szybka odpowiedz na maila i .....
.....bardzo szybko bo już16 lutego otrzymałam produkty do testowania.
Byłam zaskoczona zawartością w skład każdego z trzech zestawów wchodziła:
RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKIM 360gr
RYBA Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM 360gr
RYBA Z PIECA W SOSIE BORDELAISE 360gr
ZIOŁA :
BAZYLIA 75gr
CZOSNEK 75gr
oraz przewodnik z unikalnym kodem aby można było dodać recenzję .
Testowanie rozpoczęłam od RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKI :)
SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos włoski 45% (woda, pomidory 6% [dojrzewające w słońcu], śmietana [gęsta śmietana crème fraîche], papryka czerwona, cukinia, mąka pszenna, przecier pomidorowy [bez konserwantów], masło
[bez barwników], bakłażan, cebula, oliwa z oliwek [extra vergine z
pierwszego tłoczenia], skrobia ryżowa, cukier, sól, papryka, skrobia
ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie], zioła [tymianek i rozmaryn],
drożdże, gałka muszkatołowa, pieprz czarny), mozzarella 5% [delikatny ser z mleka krowiego] bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów.
FROSTA- RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKIM :)
WAGA :360 gram
OPAKOWANIE -estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok ryba umieszczona w foremce w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut
Mikrofala 13 minut
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza .
NASZA OPINIA :
W skali od 1 do 10 daje zdecydowanie 1O :) Idealnie trafione w nasze gusta ryba jest smaczna mięciutka rozpływa się w ustach co najważniejsze jest bez ości więc bez obaw mogłam ją podać synkowi który wręcz zajadał się . Bardzo ważne że jest bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów czyli samo zdrowie . Sos wyrazisty smak pomidorowo-paprykowy z dodatkiem ziół oraz mozarelli jak dla mnie sosu jest wystarczająca ilość . Porcja 360 gram idealnie wystarczyła dla mnie i dla synka .
NASZA OCENA 10/10
Kolejna do testowania była: RYBA Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM :)
SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos brokułowy 50% (brokuły 17% [kawałki różyczek brokułów], śmietana 7% [gęsta śmietana crème fraiche], ser [łagodny ser edamer z mleka krowiego, naturalnie dojrzewający], mąka pszenna, masło [bez barwników], woda, olej słonecznikowy, cebula, sól, drożdże, kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy; czosnek suszony).
FROSTA - RYBA Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM :)
WAGA :360 gram
OPAKOWANIE
-estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok ryba
umieszczona w foremce w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut
Mikrofala 13 minut
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza
NASZA OPINIA:
Jak unikam połączeń z brokułem tak w tym przypadku to połączenie sprawdziło się super . Duży filet w objęciach pysznego sosu brokułowego i nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne .Mięciutki filet i sosik brokułowy komponują się idealnie i również przypadł synkowi do gustu bardzo szybko znikał z talerza zarówno synka jak i męża. Po konsumpcji spytałam mężczyzn jak smakowała im rybka mąż przyznał 10/10 synek z uśmiechem skwitował mniam mniam :)
NASZA OCENA 10/10 .
Jako ostatnia do testowania poszła :
RYBA Z PIECA W SOSIE BORDELAISE
SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos bordelaise 50% (woda, mąka pszenna, masło
7% [bez barwników], cebula, olej słonecznikowy, zioła [pietruszka,
koperek], sól, skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie],
cukier, papryka, czosnek [siekane ząbki czosnku], koncentrat soku
cytrynowego, drożdże, pieprz kajeński [powstaje z mielonej papryki
chili], pieprz czarny, glukoza, przyprawy [papryka i kurkuma])bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów
FROSTA - RYBA Z PIECA W SOSIE BORDELAISE
WAGA :360 gram
OPAKOWANIE
-estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok ryba
umieszczona w foremce w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut
Mikrofala 13 minut
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza
NASZA OPINIA:
Kolejna porcja smacznej rozpływającej się w ustach rybki w wersji z aromatycznym francuskim sosem bordelaise na bazie czerwonego wina .Po wyjęciu ryby z piekarnika pokrywała ją super chrupiąca kołderka pod spodem ryba smaczna miękka nie wysuszona .
NASZA OCENA :10 /10
Z tych trzech wersji Frosta ryba z pieca z sosem... najbardziej zasmakowały nam z sosem włoskim i sosem brokułowym są rewelacyjne ale i z sosem bordelaise smakuje wyśmienicie czy to na obiad czy na kolację romantyczna wybór jest idealny polecam jak najbardziej .
Dodatkowo w zestawie były zioła :
BAZYLIA
CZOSNEK
Są to moje ulubione zioła które dodaje do wielu potraw zwłaszcza czosnek oczywiście musiałam je przetestować więc zrobiłam kotleciki z mięsa mielonego i nadziewałam farszem ze szpianku z sosem serowym do którego dodałam testowanego czosnku :)
Bazylii dodałam do mojej wersji pizzy ze szpinakiem w sosie serowym oczywiście tu dorzuciłam również czosnku gdyż wiadomo to samo zdrowie .
PODSUMOWUJĄC AKCJĘ FRoSTERZY jestem bardzo zadowolona z faktu iż mogłam uczestniczyć i testować produkty Frosty jak wyżej pisałam Frosta-smaczna i prosta ! w 100% zgadzam się z tym stwierdzeniem stosowałam juz różne produkty i na żadnym się nie zawiodłam a te które testowałam tylko potwierdziły moje zdanie . Tak samo opinie od znajomych którzy otrzymali ode mnie zestawy do testowania potwierdziły tylko to że FROSTA jest BOSKA :)
bardzo ladnie przejrzyscie wszystko opisane az mnie zaciekawila ryba w sosie wloskim :)
OdpowiedzUsuńNajbardziej mi zasmakowała własnie w sosie włoskim jest rewelacyjna .
UsuńAle się zrobiłam głodna ,,,wszystko wygląda cudownie apetycznie ,tylko lecieć do sklepu po Frostę .Dzięki za inspirację na kolejne obiady :-)
OdpowiedzUsuńPolecam sie a jeszcze bardziej polecam Froste i rybki z pieca do wyboru.
UsuńZdjęcia są boskie, smaczne ! Opisałaś wszystko bardzo dokładnie, aż zgłodniałam. Teraz jeszcze bardziej będę się niecierpliwić w oczekiwaniu na moja dostawę.
OdpowiedzUsuńUwielbiam rybki, więc to coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńczytając zgłodniałam, pyszności. Jutro kupuję Frostę.
OdpowiedzUsuńKochana masz talent suuuper post:)
OdpowiedzUsuńNie no jakie larytasiki :D Ale te kotleciki wyglądają w ogóle wspaniale... mmmmm a ja taka głodnaaaaa....
OdpowiedzUsuńW sosie włoskim bym zjadła. ... a reszta? ? Jak ktoś głodny, to Wszystko wzrokiem by zjadł. .. tak ładnie wszystko opisałaś! :)
OdpowiedzUsuńDziekuje Aniu starałam się zrecenzowac jak najlepiej .
Usuńpięknie opisane, głównie opisy bez znaków interpunkcyjnych.
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAkurat jeśli chodzi o taką rybę to ja rzadko kupuję ją w stanie mrożonym. Jestem zdania, że bardzo fajnie smakuje łosoś z grilla https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ i ja właśnie bardzo chętnie przyrządzam to danie.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń