piątek, 20 lutego 2015

FROSTA RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKIM , BROKUŁOWYM , BORDELAISE

                     FROSTA  - Smaczna i prosta!    :)
  
               Szybkie zgłoszenie  szybka odpowiedz na maila i  .....  
.....bardzo szybko bo już16 lutego otrzymałam produkty do testowania.

Byłam zaskoczona zawartością w skład  każdego z trzech zestawów wchodziła:
RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKIM  360gr
RYBA Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM  360gr
RYBA Z PIECA W SOSIE BORDELAISE  360gr
 ZIOŁA :
BAZYLIA 75gr
CZOSNEK 75gr
oraz przewodnik  z unikalnym  kodem aby można było dodać recenzję .
Testowanie rozpoczęłam od  RYBA  Z PIECA W SOSIE WŁOSKI  :)


  SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos włoski 45% (woda, pomidory 6% [dojrzewające w słońcu], śmietana [gęsta śmietana crème fraîche], papryka czerwona, cukinia, mąka pszenna, przecier pomidorowy [bez konserwantów], masło [bez barwników], bakłażan, cebula, oliwa z oliwek [extra vergine z pierwszego tłoczenia], skrobia ryżowa, cukier, sól, papryka, skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie], zioła [tymianek i rozmaryn], drożdże, gałka muszkatołowa, pieprz czarny), mozzarella 5% [delikatny ser z mleka krowiego] bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów.

    FROSTA-  RYBA Z PIECA W SOSIE WŁOSKIM  :)
  WAGA :360 gram
OPAKOWANIE -estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok   ryba umieszczona w foremce  w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł 
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut 
Mikrofala 13 minut 
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza .
 NASZA OPINIA :
W skali od 1 do 10 daje zdecydowanie 1O :) Idealnie trafione w nasze gusta  ryba jest smaczna mięciutka rozpływa się w ustach co najważniejsze jest bez ości więc bez obaw mogłam ją podać synkowi który  wręcz zajadał się . Bardzo ważne  że jest  bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów czyli samo zdrowie . Sos wyrazisty smak pomidorowo-paprykowy  z dodatkiem ziół oraz mozarelli jak dla mnie sosu jest wystarczająca ilość . Porcja 360 gram idealnie wystarczyła dla mnie i dla synka .
NASZA OCENA 10/10
Kolejna  do testowania była:                                                                         RYBA Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM  :)

SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos brokułowy 50% (brokuły 17% [kawałki różyczek brokułów], śmietana 7% [gęsta śmietana crème fraiche], ser [łagodny ser edamer z mleka krowiego, naturalnie dojrzewający], mąka pszenna, masło [bez barwników], woda, olej słonecznikowy, cebula, sól, drożdże, kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy; czosnek suszony).
     FROSTA -  RYBA  Z PIECA W SOSIE BROKUŁOWYM  :)
  WAGA :360 gram
OPAKOWANIE -estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok   ryba umieszczona w foremce  w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł 
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut 
Mikrofala 13 minut 
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza 
NASZA OPINIA:
 Jak unikam połączeń z brokułem tak w tym przypadku to połączenie sprawdziło się super . Duży filet  w objęciach pysznego sosu brokułowego i nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne .Mięciutki filet i sosik brokułowy komponują się idealnie i   również przypadł synkowi  do gustu bardzo szybko znikał z talerza zarówno synka jak i męża. Po konsumpcji spytałam mężczyzn  jak smakowała im rybka mąż przyznał 10/10 synek z uśmiechem  skwitował mniam mniam  :)
NASZA OCENA 10/10 .
Jako ostatnia do testowania poszła :
             RYBA Z PIECA W SOSIE BORDELAISE 

 SKŁAD :filety z mintaja 50% [z certyfikowanych łowisk MSC], sos bordelaise 50% (woda, mąka pszenna, masło 7% [bez barwników], cebula, olej słonecznikowy, zioła [pietruszka, koperek], sól, skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie], cukier, papryka, czosnek [siekane ząbki czosnku], koncentrat soku cytrynowego, drożdże, pieprz kajeński [powstaje z mielonej papryki chili], pieprz czarny, glukoza, przyprawy [papryka i kurkuma])bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów
     FROSTA  -  RYBA  Z PIECA W SOSIE BORDELAISE


WAGA :360 gram
OPAKOWANIE -estetyczne bardzo ładne opakowanie przyciągające wzrok   ryba umieszczona w foremce  w której wkładamy ja do pieca .
CENA:ok 11-13 zł 
CZAS PRZYGOTOWANIA :
Piekarnik 40 minut 
Mikrofala 13 minut 
Jednak zdecydowanie polecam piekarnik ryba o niebo lepsza 
NASZA OPINIA:
Kolejna porcja smacznej rozpływającej się w ustach rybki  w wersji  z aromatycznym francuskim  sosem  bordelaise  na bazie czerwonego wina .Po wyjęciu ryby z piekarnika pokrywała ją super  chrupiąca kołderka   pod spodem ryba smaczna miękka nie wysuszona .  
NASZA OCENA :10 /10 
 Z tych trzech wersji Frosta ryba z pieca z sosem...  najbardziej  zasmakowały nam  z sosem włoskim i sosem brokułowym są rewelacyjne ale i z sosem bordelaise smakuje wyśmienicie czy to  na obiad czy na kolację romantyczna wybór jest idealny polecam jak najbardziej .
Dodatkowo  w zestawie były zioła :
                                            BAZYLIA 

                               CZOSNEK
Są to moje ulubione zioła które dodaje do wielu potraw zwłaszcza czosnek oczywiście musiałam je przetestować więc zrobiłam  kotleciki  z mięsa mielonego i nadziewałam farszem ze szpianku  z sosem serowym  do którego dodałam testowanego czosnku  :)
 Bazylii dodałam do mojej  wersji  pizzy   ze szpinakiem w sosie serowym  oczywiście tu dorzuciłam również czosnku gdyż wiadomo to samo zdrowie .

PODSUMOWUJĄC  AKCJĘ FRoSTERZY  jestem bardzo zadowolona  z faktu iż mogłam uczestniczyć i testować produkty Frosty jak wyżej pisałam  Frosta-smaczna i prosta !  w 100% zgadzam się z tym stwierdzeniem stosowałam juz różne produkty i na żadnym się nie zawiodłam  a  te które testowałam  tylko potwierdziły moje zdanie . Tak samo opinie od znajomych którzy otrzymali ode mnie zestawy do testowania  potwierdziły tylko to że FROSTA jest BOSKA :)

15 komentarzy:

  1. bardzo ladnie przejrzyscie wszystko opisane az mnie zaciekawila ryba w sosie wloskim :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najbardziej mi zasmakowała własnie w sosie włoskim jest rewelacyjna .

      Usuń
  2. Ale się zrobiłam głodna ,,,wszystko wygląda cudownie apetycznie ,tylko lecieć do sklepu po Frostę .Dzięki za inspirację na kolejne obiady :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam sie a jeszcze bardziej polecam Froste i rybki z pieca do wyboru.

      Usuń
  3. Zdjęcia są boskie, smaczne ! Opisałaś wszystko bardzo dokładnie, aż zgłodniałam. Teraz jeszcze bardziej będę się niecierpliwić w oczekiwaniu na moja dostawę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam rybki, więc to coś dla mnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. czytając zgłodniałam, pyszności. Jutro kupuję Frostę.

    OdpowiedzUsuń
  6. Kochana masz talent suuuper post:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie no jakie larytasiki :D Ale te kotleciki wyglądają w ogóle wspaniale... mmmmm a ja taka głodnaaaaa....

    OdpowiedzUsuń
  8. W sosie włoskim bym zjadła. ... a reszta? ? Jak ktoś głodny, to Wszystko wzrokiem by zjadł. .. tak ładnie wszystko opisałaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pięknie opisane, głównie opisy bez znaków interpunkcyjnych.

    OdpowiedzUsuń
  10. Akurat jeśli chodzi o taką rybę to ja rzadko kupuję ją w stanie mrożonym. Jestem zdania, że bardzo fajnie smakuje łosoś z grilla https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ i ja właśnie bardzo chętnie przyrządzam to danie.

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń