KRAJANKI - pokrojone warzywa które pomogą nam w szybki sposób przygotować ciepły rozgrzewający posiłek wzbogacą smak naszej zupy .
KRAJANKA OGÓRKOWA :
woda,ogórek konserwowy 27%,suszone warzywa(cebula,marchew,korzeń pasternaku),cukier, sól jodowana,skrobia kukurydziana,ocet spirytusowy,olej słonecznikowy,liść kopru, przyprawy, aromaty.
Na opakowaniu na zupę podany jest przepis :
1 opakowanie Krajanki ogórkowej
2 litry bulionu mięsnego bez soli i przyprawy lub 1-2 kostki drobiowe
500 gr obranych ziemniaków
50 ml kwaśnej śmietany
Ziemniaki pokrój w kostkę do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw,dodaj ziemniaki.Gotuj do miękkości ok 10 minut.Dodaj zawartość opakowania.Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.Śmietanę połącz ze 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.Do zupy możesz dodać marchewkę .
Gotując zupę dodatkowo dodałam marchew ,pietruszkę ,starłam kilka ogórków bo zupa dobra jest w smaku ale dla mnie jednak za mało jest wyczuwalny ogórek .
KRAJANKA WARZYWNA DO KAPUŚNIAKU
Mieszanka warzyw, kompozycja ziół i przypraw smak przecieru z pomidorów i marchewki .
SKŁAD:
Woda,cukier,zagęszczony przecier pomidorowy 10,8%,sól jodowana,suszone warzywa(cebula, marchew 2,3%,czosnek,czerwona papryka,korzeń pasternaku,por)ocet spirytusowy,olej słonecznikowy,skrobia kukurydziana,ekstrakt drożdżowy, przyprawy, zioła, aromat.
Na opakowaniu na zupę podany jest przepis :
2 l wywaru
200 gr kapusty kiszonej
4 ziemniaki ( 400 g)
Kapustę posiekaj na drobno przełóż do garnka , zalej jedna szklanka wody i gotuj przez ok 30-30 minut do miękkości.Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.Wlej do garnka 2 l wywaru mięsnego dodaj ziemniaki i gotuj około 10 minut do miękkości dodaj kapustę i zawartość opakowania produktu.Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.
Gotując kapuśniak zrobiłam go według przepisu na opakowaniu nie dodawałam nic więcej ( pomijając małe kiełbaski pieczone na ognisku )szczerze przyznam ze smakowała mi zupka mojej rodzinie również zdecydowanie bardziej niż krajanka ogórkowa .
KRAJANKA BURACZKOWA
Krajanka warzywna w koncentracie z przyprawami do zupy buraczkowej .
SKŁAD :
Woda ,zagęszczony przecier pomidorowy,suszone warzywa(burak czerwony (kawałki,proszek)6,1%cebula, czosnek , marchew 0,5 % , por) cukier, sól jodowana,suszony koncentrat soku z buraka , ocet spirytusowy,olej słonecznikowy,liść pietruszki ,przyprawy.
Na opakowaniu na zupę podany jest przepis :
1 opakowanie krajanko buraczkowej
2 l bulionu mięsnego bez soli i przypraw lub 2 kostkidrobiowe
500 g obranych ziemniaków
50 ml kwaśnej śmietany.
Ziemniaki pokrój w kostkę .Do garnka wlej 2 l bulionu mięsnego bez soli i przypraw ,dodaj ziemniaki.Gotuj do miękkości około 10 minut.Dodaj zawartość opakowania.Gotuj przez 2-3 minuty i zestaw z ognia. Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy , wymieszaj i wlej do garnka .Do zupy możesz dodać marchewkę kapustę lub fasolkę z puszki.
Do tej zupy dodałam troszeczkę majeranku oraz słoiczek tartych buraczków gdyż tak jak w krajance ogórkowej były bardzo mało wyczuwalne ale z tych trzech krajanek to krajanka buraczkowa smakowała całej rodzinie i innym testującym najbardziej .
KRAJANKA BURACZKOWA
KRAJANKA OGÓRKOWA
KRAJANKA WARZYWNA DO KAPUŚNIAKU
cena ok 3,49 za sztukę
1 krajanka wystarczy na 2 l bulionu
(wydaje mi się ze jednak to jest za mało na 2 l bulionu)
Jeśli chodzi o smak to polecam warto spróbować jest to bardzo dobre rozwiązanie dla osób które chcą szybko zrobić ciepły posiłek bez długiego stania w kuchni .
Najlepszy barszczyk :) wszystkim moim znajomym smakował :) piękna recenzja;) bardzo szczegółowa
OdpowiedzUsuńDziękuję w moim gronie testujacych krajanka buraczkowa zdobyła najwiecej podniebień .
UsuńSuper recenzja :) Mnie najbardziej smakowała buraczkowa :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności miałaś do testowania :) ta krajanka buraczkowa mnie kusi :)
OdpowiedzUsuń