czwartek, 21 maja 2015

FRANCUSKIE ROŻKI Z SAŁATKĄ WARZYWNĄ

Nagła sytuacja ?...Goście już pod drzwiami .....
Szybka i bardzo dobra przekąska a rozkosz dla podniebienia ...
Własnie taka była sytuacja u mnie :) Telefon i słowa  za 20 minut jesteśmy  u Was  hmmm..... Trzeba było działać szybko  :)

Składniki :
1 opakowanie ciasta francuskiego 
ok 500 gr sałatki warzywna , warzywno-śledziowa (można użyć gotowe sałatki )
Jajko
 Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy paski o szerokości ok 1-1,5 cm następnie nawijamy na metalowe foremki do rurek smarujemy rozkłóconym jajkiem i wkładamy do piekarnika  do momentu aż się zrumienią.Zrumienione wyciągamy   i odkładamy do ostygnięcia , kiedy przestygną delikatnie ściągamy z rurek i nakładamy farsz małą łyżeczką .

3 komentarze:

  1. Mega podoba mi się ten pomysł :) Na pewno wykorzystam go, podczas urodzinowej imprezy mojego męża, w lipcu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacja :) Gratuluję pomysłu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie musi smakować niesamowicie

    OdpowiedzUsuń