niedziela, 29 marca 2015

RURKI NADZIEWANE SAŁATKĄ

Super przekąska na stole każdej imprezy  szybka prosta a prezentuje i smakuje wyśmienicie .

.
SKŁADNIKI :
1op.ciasta francuskiego 
Sałatka warzywna ok 200 gr  
1 jajko rozkłócone do posmarowania rurek
WYKONANIE :
Ciasto francuskie tniemy wzdłuż najlepiej ( nożem do pizzy )na paski ok1,5 cm
Następnie nawijamy na rurki  układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozkłóconym jajkiem .
Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia się rurek .Odstawiamy do ostygnięcia i wypełniamy delikatnie sałatką lub innym nadzieniem w zależności co lubimy.

SMACZNEGO :) 

 

2 komentarze:

  1. Genialny pomysł! Właśnie na impreze nadadzą się super, zapisuję przepis :) Muszę koniecznie kupić sobie te metalowe rurki ;D

    OdpowiedzUsuń